A la carte

Kaspars Jansons, restorāna Bergs šefpavārs.
Industrija, kuras galvenās sastāvdaļas ir garšas un smalki aprēķinātas sajūtas par pareizajām proporcijām.


(C) Gatis Rozenfelds

„Reti ir bijis tā, ka ieplānoju septiņos būt kādā konkrētā restorānā. Patiesībā jā… Apzināti uz restorānu esmu gājis tikai dažas reizes, tā savācis savas maņas kopā. Pārsvarā skatos iekšā pa logiem, pa durvīm, pa visādām spraugām un meklēju, kas mani uzrunā.

Kad esmu restorānā, mēģināju ieraudzīt to otru pusi. Ļoti interesanti ir tā sēdēt un improvizēt, iedomāties, kas tagad ar manu pasūtījumu notiek virtuvē. Ko šefs tur dara, kā viņš grieza, kā viņš uz pannas mazliet apcepa, tad piebēra to un to, kā viņš vēl sildīs, nesīs, ko vēl darīs. Jau lasot ēdienkarti, mēģinu lasīt tā… fantazējot, kā tas varētu būt pagatavots un cik no tā ēdiena nosaukums man var pateikt priekšā.”